REGRESIJA

Pionirji nehipnotične tehnike regresije

Jan Erik SigdellJan Erik Sigdell

Dr. Jan Erik Sigdell, rojen leta 1938 na Švedskem, je doktor medicinske tehnologije in mednarodno priznani strokovnjak za regresoterapijo.

V 70-ih letih prejšnjega stoletja je eksperimentiral s hipnotičnimi regresijami, leta 1979 pa je v kraju Littleton, Colorado, ZDA, srečal Bryana Jameisona in se od njega naučil njegove nehipnotične tehnike. Leta 1981 je Bryan Jan Eriku dal dovoljenje, da njegovo tehniko samostojno poučuje naprej, leta 1933 pa ga je imenoval za svojega naslednika z vsemi pravicami.

Jan Erik je v skoraj 40-ih letih delovanja kot regresoterapevt naredil na tisoče regresij in usposobil števile regresoterapevte po vsem svetu. Tehniko regresije je za terapevtske namene dopolnil s svojimi tehnikami. – Nekaj njegovih prispevkov: ritual sprave (na osnovi tehnike Phyllis Kristal, z njenim dovoljenjem), delo s pripetimi dušami in negativnimi entitetami, spuščanje občutkov krivde, premagovanje nezavednih odporov, razbremenjevanje travmatičnih posledic spolnih zlorab.

Izpod njegovega plodnega pisateljskega peresa je prišel bogat opus knjig, ki jih lahko najdete na njegovi spletni strani, na spodnji povezavi: http://www.christian-reincarnation.com/index_de.html

 

Jan Erik SigdellBryan Jameison

Bryan Jameison se je rodil maja leta 1933 v Chicagu. Preproste nehipnotične tehnike regresije se je naučil od Anne Spalding, leta 1968 pa je razvil svojo lastno metodo regresije v prejšnja življenja, ki jo je poimenoval »Time Lapping Technique«. V svoji regresoterapevtski karieri je naredil več kot 25000 regresij in usposobil skoraj 2000 regresoterapevtov v Kanadi, Združenih državah in Zahodni Evropi. Umrl je leta 2002 v San Diegu.

Napisal je več knjig o reinkarnaciji in regresijah. Med njimi:

Exploring Our Forgotten Lives (1999)

Adventures in Reincarnation (2000)

Poslušanja vreden je Bryanov intervju v radijski oddaji Coast to Coast, z dne 21. maja 2002:

https://www.coasttocoastam.com/guest/jameison-bryan/5896

Jan Erik SigdellVili Ravnjak

V slovenskem prostoru je na področju regresoterapije velik pečat pustil Vili Ravnjak, sicer tudi ploden umetniški ustvarjalec. Leta 1992 se je v takrat še bivši Jugoslaviji udeležil prvega seminarja Jana Erika Sigdella, organiziranega v Ljubljani, zato ga uvrščamo v prvo generacijo regresoterapevtov pri nas. Kot regresoterapevt je deloval 25 let, danes pa se posveča predvsem meditaciji. Leta 1999 je izšla prva izdaja njegove knjige Smaragdna pot, Potovanje k notranjemu učitelju, v kateri je natančno opisal regresijsko tehniko. Več o njegovem bogatem duhovnem delu si lahko preberete na povezavi: http://www.viliravnjak.com/home