REGRESIJA

Izhodišče za regresoterapijo so osebni problemi posameznika, ki jih definiramo v pogovoru pred procesom. Kako bo regresija potekala, je odvisno od te problematike in od karme posameznika, zato je vsak proces edinstven. Lahko vodi v zgodnje otroštvo, prenatalno obdobje ali v prejšnja življenja.

Bistveni element regresije je vzpostavitev stika z nezavednim, z Višjim jazom, ki vodi in usmerja proces. Višji Jaz je naše najgloblje duhovno bistvo, neke vrste energijski trdi disk, na katerega so vtisnjeni vsi spomini na doživeta čustva v naših preteklih inkarnacijah, zato on posreduje vpoglede in odgovore.

Čustveni spomini so lahko pozitivni ali negativni oz. bolj ali manj travmatični. Vse te vtise duša prenaša iz življenja v življenje, tudi v današnjo inkarnacijo. Pozitivni čustveni spomini nas krepijo, negativni pa lahko motijo naše zdravo čustvovanje in medčloveške odnose tukaj in zdaj. Med podoživljanjem preteklosti se negativne čustvene energije sprostijo, kar pripomore h globoki čustveni razbremenitvi. Do razbremenitve lahko pride zato, ker OZAVESTIMO travmo in povezave med dogodki iz preteklosti in svojo situacijo danes. Prav tako se tudi SPRAVIMO in ODPUSTIMO dušam, s katerimi smo vpleteni v karmične konflikte. Z ozaveščanjem zgradimo most med zavednim in nezavednim in zato zmore tudi razum DOJETI in SPREJETI. Vzpostavi se RAVNOVESJE med čustvi in razumom.

Z regresijo odkrivamo vzroke partnerskih težav, karmična ozadja odnosov med starši in otroki, vzroke: neosnovanih strahov in občutkov krivde, blokad, ponavljajočih se negativnih vedenjskih vzorcev, črne magije, vzroke psihičnega in fizičnega nasilja, spolnih zlorab, psihosomatske vzroke bolezni in podobno.

Vsako preteklo življenje, ki ga odkrijemo, nam omogoči vpogled v del naše karme. Zavemo se, da ima vsak zakaj svoj zato, vsaka akcija svojo reakcijo. In to razumevanje vam je v oporo v nadaljnjem življenju, saj regresoterapija utrdi zavedanje, da namen našega bivanja na Zemlji niso samo materialno blagostanje, lagodje in lastne koristi. Razumemo, da gre pravzaprav za veliko več: za čudovito pot učenja in spoznavanja ljubezni, potrpežljivosti ter sočutja do sebe in drugih.

Pionirji nehipnotične tehnike regresije

Jan Erik SigdellJan Erik Sigdell

Dr. Jan Erik Sigdell, rojen leta 1938 na Švedskem, je doktor medicinske tehnologije in mednarodno priznani strokovnjak za regresoterapijo.

V 70-ih letih prejšnjega stoletja je eksperimentiral s hipnotičnimi regresijami, leta 1979 pa je v kraju Littleton, Colorado, ZDA, srečal Bryana Jameisona in se od njega naučil njegove nehipnotične tehnike. Leta 1981 je Bryan Jan Eriku dal dovoljenje, da njegovo tehniko samostojno poučuje naprej, leta 1933 pa ga je imenoval za svojega naslednika z vsemi pravicami.

Jan Erik je v skoraj 40-ih letih delovanja kot regresoterapevt naredil na tisoče regresij in usposobil števile regresoterapevte po vsem svetu. Tehniko regresije je za terapevtske namene dopolnil s svojimi tehnikami. – Nekaj njegovih prispevkov: ritual sprave (na osnovi tehnike Phyllis Kristal, z njenim dovoljenjem), delo s pripetimi dušami in negativnimi entitetami, spuščanje občutkov krivde, premagovanje nezavednih odporov, razbremenjevanje travmatičnih posledic spolnih zlorab.

Izpod njegovega plodnega pisateljskega peresa je prišel bogat opus knjig, ki jih lahko najdete na njegovi spletni strani, na spodnji povezavi: http://www.christian-reincarnation.com/index_de.html

 

Jan Erik SigdellBryan Jameison

Bryan Jameison se je rodil maja leta 1933 v Chicagu. Preproste nehipnotične tehnike regresije se je naučil od Anne Spalding, leta 1968 pa je razvil svojo lastno metodo regresije v prejšnja življenja, ki jo je poimenoval »Time Lapping Technique«. V svoji regresoterapevtski karieri je naredil več kot 25000 regresij in usposobil skoraj 2000 regresoterapevtov v Kanadi, Združenih državah in Zahodni Evropi. Umrl je leta 2002 v San Diegu.

Napisal je več knjig o reinkarnaciji in regresijah. Med njimi:

Exploring Our Forgotten Lives (1999)

Adventures in Reincarnation (2000)

Poslušanja vreden je Bryanov intervju v radijski oddaji Coast to Coast, z dne 21. maja 2002:

https://www.coasttocoastam.com/guest/jameison-bryan/5896

Jan Erik SigdellVili Ravnjak

V slovenskem prostoru je na področju regresoterapije velik pečat pustil Vili Ravnjak, sicer tudi ploden umetniški ustvarjalec. Leta 1992 se je v takrat še bivši Jugoslaviji udeležil prvega seminarja Jana Erika Sigdella, organiziranega v Ljubljani, zato ga uvrščamo v prvo generacijo regresoterapevtov pri nas. Kot regresoterapevt je deloval 25 let, danes pa se posveča predvsem meditaciji. Leta 1992 je izšla prva izdaja njegove knjige Smaragdna pot, Potovanje k notranjemu učitelju, v kateri je natančno opisal regresijsko tehniko. Več o njegovem bogatem duhovnem delu si lahko preberete na povezavi: http://www.viliravnjak.com/home

 

 

Usposabljanje regresoterapevtov

Delavnica traja šest dni, običajno dva zaporedna podaljšana vikenda (petek, sobota, nedelja). Sestavljena je iz teoretičnega in praktičnega dela. Seznanite se z osnovno tehniko vstopanja v preteklost po metodi dr. Jana Erika Sigdella.

Za udeležbo na usposabljanju niso potrebna posebna predznanja, najpomembnejša je iskrena želja pomagati sočloveku. Predhodno terapevtsko in energijsko delo pa je vsekakor dodana vrednost.

Za več informacij o usposabljanju mi pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in spremljajte razdelek Termini.


 

Regresija

Tehnika nehipnotične regresije nam omogoča vpogled v našo preteklost: v zgodnje otroštvo, prenatalno obdobje in v pretekla življenja. Spomini na ta čas in na travmatične dogodke iz tega časa so shranjeni v podzavesti, v nezavednem delu našega jaza. V duševnosti so nam pustili negativne posledice, ki motijo zdravo čustvovanje in medčloveške odnose v današnjem življenju.

Med regresijo odkrivamo vzroke travmatičnih dogodkov, pojasnimo povezave med dogodki iz preteklosti in svojo situacijo danes ter se spravimo z dušami, s katerimi smo vpleteni v karmične konflikte. Negativne čustvene energije, ki se pri tem sprostijo, izgubijo svojo moč nad nami.

Iskreno soočenje s preteklimi travmatičnimi dogodki in njihovo podoživljanje pozitivno vpliva na duševno in čustveno zdravje. Odpre nam drugačen pogled na dogodke in ljudi v našem življenju in s tem pripomore k boljšemu razumevanju življenja takšnega, kot je.

Regresija je tesno povezana s pojmoma: karma in reinkarnacija. Dotika se temeljnih vprašanj: Kdo sem? Kaj sem? Zakaj sem? Popelje nas korak bližje k odgovorom na zastavljena vprašanja.

Splošen potek regresije

1. Določitev namena za regresijo.

2. Podoživljanje travmatičnih dogodkov iz preteklosti (otroštvo, prenatalno obdoblje ali prejšnja življenja) ter negativnih čustvenih energij, nastalih kot posledica travme.

3. Podoživljanje smrti v prejšnjem življenju.

4. Transformacija negativnih čustvenih energij v duhovnem ognju.

5. Prepoznavanje karmičnih povezav med vzrokom iz prejšnjega življenja in posledicami v današnjem življenju.

6. Sprava s samim seboj – odkrivanje morebitnih (običajno nezavednih) občutkov krivde.

7. Rezanje vezi in sprava z dušami, ki so vpletene v karmične konflikte.

Pri reševanju katerih težav si z regresijo lahko pomagamo?

V regresiji osveščamo vzroke partnerskih težav, odnosov med starši in otroki, nezavednih strahov in občutkov krivde, ponavljajočih se destruktivnih vedenjskih vzorcev, psihičnega in fizičnega nasilja, spolnih zlorab, psihosomatskih vzrokov bolezni itd.

Kako dolgo traja regresija?

Regresija traja, dokler traja. Običajno to pomeni 3 ure ali več.

Ali so potrebne kakšne posebne priprave?

Med regresijo vzpostavimo stik s najvišjim delom svoje zavesti, s svojim višjim jazom, omogočen nam je vpogled v osebno karmo. Proces je globok in intenziven. Vsakomur, ki se za regresijo odloči, zato priporočam, da se na dan regresije v miru posveti sebi in svojim čustvom.

 

 


 

Podkategorije